Cures facials masculines

Hidratació, protecció i higiene, claus per a cuidar la pell

La pell de l’home necessita de les mateixes cures que la de la dona, encara que tradicionalment els homes li han prestat menys atenció, alguna cosa que, afortunadament, està començant a canviar.

El fred, l’aire sec, les radiacions solars o la suor són factors externs que poden danyar la pell i als quals cal sumar l’afaitat que, encara que no ens adonem, suposa una altra forma d’agressió a la dermis.

Què podem fer per a cuidar de la pell masculina?

Hidratació: el primer que hem de procurar és que la pell estigui correctament hidratada per a evitar que es mostri resseca i perdi elasticitat. L’ideal és aplicar al matí una crema hidratant específica per a homes en les zones més exposades (rostre, mans, coll).

Protecció solar: un altre imprescindible de la cura de la pell és la protecció solar. No hem d’esperar a l’arribada de l’estiu per a utilitzar-los: sempre que la nostra pell vagi a estar exposada al sol, hem d’utilitzar-los, recomanant-se l’aplicació diària d’una crema de protecció solar en la cara abans de sortir al carrer.

Barbes: Per a assegurar que la pell sota la barba està correctament neta i hidratada convé usar xampús i locions netejadores específiques, així com olis i bàlsams per a enfortir el creixement del borrissol facial i hidratar la pell. També és recomanable utilitzar un suavitzant o condicionador després de la rentada.

Higiene: és important mantenir una bona neteja en la pell, però sense oblidar que l’ús de sabons agressius pot danyar-la. Es recomana usar gels netejadors de pH neutre per a evitar la deshidratació de la pell.

Recuperació: al final del dia la nostra pell mostrarà signes de fatiga. Per a ajudar a recuperar el seu estat òptim, podem emprar cremes o tònics refermants aplicant-los a la nit abans de ficar-nos al llit.

Ulleres: una de les preocupacions més comunes en els homes són l’aparició de bosses o ulleres sota els ulls. Existeixen productes específics que ajuden a evitar la seva aparició i a disminuir la seva presència

Consells per afaitar-se 

Si fas servir maquinetes d’un sol ús, assegura’t que tinguin fulles dobles o triples. Són més eficaces i aconsegueixen un afaitat més net que amb una sola fulla. O també opta per la màquina d’afaitar elèctrica si no necessites retallar massa.

Abans de començar, l’aigua tèbia suavitza la pell i els pèls, i torna la teva barba més dòcil per a l’afaitat. D’aquesta manera ens desfem de la brutícia i els bacteris que puguis tenir a la superfície en cas que et tallis de manera accidental. Per això, un bon moment per afaitar-se és en sortir de la dutxa.

Si vas a utilitzar una maquineta d’afaitar o la navalla, aplica el sabó o la crema d’afaitar mentre la teva cara estigui humida. El contacte de l’aigua amb el sabó lubricarà la teva maquineta i aconseguirà que llisqui més suaument per la superfície.

Deixa actuar la crema una mica, un parell de minuts, abans de començar a afaitar-te. Això suavitzarà més la teva pell i simplificarà l’afaitat.

Anar a contrapèl (afaitar en direcció contraria a la que creix el pèl) produeix un afaitat al ras, però també més irritació i talls.

Si vas a afaitar una barba crescuda, estalvia’t treball retallant-la de manera efectiva amb una màquina per retallar barba.

No oblidis tirar de la pell per aconseguir un afaitat més curt, i submergir la maquineta d’afaitar en aigua tèbia sovint perquè es desembussi i agafi temperatura.

Neteja’t bé amb aigua en acabar.Millor si fas servir aigua freda per suavitzar la cara i reduir el sagnat en cas que aparegui algun petit tall. Asseca’t en acabar amb tocs suaus de tovallola i no et freguis, ja que això pot irritar la teva pell acabada d’afaitar.

Abans d’acabar, usa una quantitat generosa d’humectant, i si pot ser lliure de perfums i d’altres irritants potencials, sobretot si pateixes sequedat a la cara. N’hi ha de diversos tipus i per a diferents classes de pells, però es recomana que continguin actius hidratants i calmants, com l’àloe vera o la vitamina E.

No és senzill escollir entre escuma i gel. Si tens molt pèl, el gel d’afaitar és la millor opció: lubrica i estova el pèl, i fa que sigui més fàcil retirar-lo. Les escumes són més útils en cas que et deixis créixer una mica la barba, i molt més efectives si fas servir una navalla.

En el cas que utilitzis una màquina elèctrica, assegura’t que t’has assecat molt bé.Si fas servir una màquina elèctrica, usa abans d’afaitar-te una loció específica. Si uses capsals per rotació, mou-la sense pressionar massa amb moviments circulars petits. Aprofita que la màquina està freda al començament per dedicar-te a les zones més sensibles i evitaràs irritacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA