Medicaments per control d’hàbits

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial contra el Tabac i el nostre país continua sent un dels primers de la llista entre els països en els quals més es fuma en l’àmbit europeu. Així i tot, l’Eurobaròmetre de 2015, indica que el 59% dels espanyols fumadors ha intentat deixar de fumar, encara que en molts casos sense molt d’èxit. I és que deixar aquest mal hàbit no és fàcil i menys si no comptes amb l’ajuda de professionals de la salut. Els farmacèutics poden ser molt bons aliats ja que compten amb formació específica i serveis de cessació tabàquica en els quals mantenen un seguiment continuat del pacient.

El primer pas per a aconseguir-lo és estar convençut d’això i a partir d’aquí seguir les recomanacions que més s’ajustin al perfil de cada pacient. Les farmàcies que ofereixen aquest servei el primer que fan és un perfil de la persona que vol deixar de fumar abans d’establir el millor mètode per a posar-se en marxa.

Consells d’hàbits saludables, recomanacions per a la vida diària i/o tractament farmacològic constituiran el següent pas per a començar a establir metes a curt, mitjà i llarg termini. Aquestes informacions, en moltes ocasions, són el resultat de la col·laboració entre el metge i el farmacèutic per a establir les pautes que cada pacient requereix.

Un altre dels serveis de la farmàcia és l’aproximació a un suport psicològic del pacient en el qual ofereixen xerrades amb professionals especialitzats en cessació tabàquica i això en algunes ocasions és suficient perquè el pacient millori.

Una dels grans avantatges que aporta la farmàcia a l’hora de deixar de fumar és el seguiment farmacoterapèutic que fan de les persones que decideixen abandonar l’hàbit. D’aquesta manera estan pendents dels possibles efectes que pugui tenir la cessació tabàquica, –tant psicològics: principalment canvis bruscos d’humor, com a físics: augment de pes, per exemple– i prendre mesures sobre aquest tema.
 
Aquest servei sumat al mateix temps que li poden dedicar en l’oficina de farmàcia estan molt ben valorats pels pacients que estan decidits a deixar de fumar.
Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Medicaments per a les al·lèrgies

Medicaments sense recepta per a l’al·lèrgia L’al·lèrgia és una resposta del sistema immunitari que interpreta que partícules inofensives, com la pols o el pol·len, són

Read More »