Medicaments per a les al·lèrgies

Medicaments sense recepta per a l’al·lèrgia

L’al·lèrgia és una resposta del sistema immunitari que interpreta que partícules inofensives, com la pols o el pol·len, són perjudicials i reacciona davant elles. Aquesta resposta es diu reacció al·lèrgica i produeix l’alliberament de múltiples substàncies inflamatòries que causen els símptomes de l’al·lèrgia com a degoteig nasal, esternuts, picor de nas, congestió nasal, picor i llagrimeig d’ulls.

La cascada al·lèrgica està formada per diverses substàncies entre les quals es troba la histamina, però no és l’única, ja que existeixen almenys altres 5 substàncies inflamatòries principals més (prostaglandines, citocines, triptasses, quimiocines i leucotriens).

Vasoconstrictors nasals clàssics

Són útils si s’usen durant un curt període de temps. Si una persona utilitza aquests medicaments per més de tres dies, pot donar lloc a un empitjorament de la congestió o iniciar el cicle de recurrència

Corticoides nasals

Bloquegen les substàncies inflamatòries principals per a alleujar eficaçment símptomes tant nasals com oculars.

Antihistamínics locals nasals i oculars.

Els antihistamínics bloquegen l’alliberament d’histamina, els productes que causen els símptomes d’una reacció al·lèrgica, en el cos, per exemple fexofenadina, difenhidramina , loratadina, Cetirizida

Antihistamínics orals

Els antihistamínics són un tractament simptomàtic potent; és a dir, aconsegueixen contrarestar els símptomes de les malalties al·lèrgiques, com la picor i envermelliment de la pell; la picor nasal i ocular; el llagrimeig, els esternuts, …, però no es considera que curin la malaltia, es recomana prendre’ls en funció dels símptomes al·lèrgics,

Vasoconstrictors-Adrenèrgics

Solen usar-se en combinació amb antihistamínics i descongestionen els vasos sanguinis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA