Productes naturals per les al·lèrgies

La majoria de les vegades, és el pol·len que desencadena les al·lèrgies estacionals. L’al·lèrgia dóna lloc a esternuts repetits (fins a deu), picor de coll i secreció nasal. Apareix regularment en la mateixa època de l’any.

Es tracta d’una inflamació de la mucosa nasal. Aquesta es produeix a causa que sistema immunològic reacciona enfront de substàncies (al·lergògens) que, per a la major part de la població, no són perjudicials i no desencadenen una resposta immune.

El pol·len es llisca fàcilment pel cabell i la roba, així que és important dutxar-se i canviar-se de roba sovint. És recomanable també rentar-se les mans 3-4 vegades al dia.

S’ha d’evitar els dies d’alt risc, aquells que tenen una alta concentració de pol·len en l’aire, com els dies secs, càlids i ventosos, i és convenient romandre en llocs tancats i, si és possible, amb aire condicionat. Però també existeixen mascarillas especials per a la pols i pol·len.

A més pots consultar els calendaris polínicos en www.seaic.org i baixar-te les aplicacions que et poden ajudar al control dels brots com a Pol·len Control, Alergoalarm, Alerta Pol·len entre unes altres.

El tractament de la rinitis va encaminat a reduir al màxim els símptomes produïts per l’al·lèrgia. Com a criteri general, la medicació resultarà més efectiva si s’administra abans de l’exposició a l’al·lergogen o, si aquesta no és previsible, s’inicia quan el quadre clínic està començat.

Rentar la mucosa nasal amb sèrum fisiològic o aigua de mar per hidratar-la i regenerar-la.

L’administració dels fàrmacs serà habitualment per via oral o tòpica. Els aerosols nasals i els col·liris produeixen una ràpida acció i, al mateix temps, limiten els efectes adversos dels fàrmacs utilitzats. La utilització de vacunes antialérgicas ha demostrat que és l’únic tractament eficaç i segur en sensibilitzacions a pòl·lens, àcars i certs epitelis, i el seu resultat radica en un millor control simptomàtic i fins i tot la curació completa. Són eficaços a llarg termini i s’ha de complir la pauta de vacunació.

Com a mesures alternatives es pot utilizar també la fitoteràpia que ofereix remeis naturals amb plantes com la agrimonia, la murta, el niaouli, o el cayepu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes naturals pel relax

La dificultat per agafar el son, dormir poc o patir nombrosos desvetllaments durant la nit, constitueixen una de les consultes més freqüents a la farmàcia:

Read More »