Ulleres de visió propera

Ulleres de vista cansada

La presbícia o vista cansada es tracta d’un procés de degeneració natural de l’ull que es manifesta generalment a partir dels 40-45 anys.

La presbícia no és pròpiament una patologia, sinó un defecte visual. Consisteix en la pèrdua progressiva del poder d’enfocament del cristal·lí, que es tradueix en dif dificultat per veure objectes i textos en visió de prop. Està associada a l’edat i comença a manifestar-se entre els 45 i 50 anys, encara que pot aparèixer abans o després per diversos motius.

A partir d’aquest moment necessitarem una graduació per veure de prop i una altra de diferent per veure de lluny (més de 80 cm aproximadament).

El poder d’enfocament de l’ull depèn de l’elasticitat del cristal·lí i de la pèrdua del to muscular del múscul ciliar, que s’encarrega de canviar el gruix del cristal·lí en mirar de prop. Per poder enfocar els objectes propers, el cristal·lí varia la seva forma i, amb això, la seva potència òptica. Es podria dir que és com el «zoom» d’una càmera fotogràfica.

En persones joves, és molt flexible. No obstant això, amb el pas dels anys, el cristal·lí es va tornant més rígid i es redueix de forma progressiva la seva capacitat de contracció (acomodació), donant lloc a la presbícia.

Signes de la presbícia

Fatiga ocular, mal de cap.

Dificultat de veure de prop en llegir, escriure o cosir, més gran quan hi ha poca llum.

Es veu millor allunyant els objectes dels ulls.

Necessitat de llevar-se les ulleres per veure millor de prop (en el cas de miops)

Les ulleres premuntades que dispensem a l’oficina de farmàcia són productes sanitaris de classe I (Llei 10/2013). Les farmàcies no necessiten una autorització prèvia per a la seva dispensació, però s’ha de fer d’una forma correcta. La Unió Europea considera que no és un producte que requereixi adaptació individualitzada.

En tot cas, com farmacèutics, recomanarem ulleres pregraduadas només per a ús ocasional i una revisió anual de la visió en un centre especialitzat.

Les ulleres pregraduadas han de complir una sèrie de requisits:

Nom i cognoms o la raó social i l’adreça del fabricant i del responsable de la comercialització a la Unió Europea, o de l’importador, segons escaigui.

La informació estrictament necessària perquè l’usuari pugui identificar el producte.

Lot o número de sèrie.

Cal indicar clarament l’augment que porta.

Instruccions especials d’utilització.

Han de portar inscrita la marca.

De cara a determinar la quantitat d’addició que un individu requereix per optimitzar la seva visió pròxima s’han de tenir en compte les necessitats de vsiíon, no s el mateix llegir el diari que cosir, etc.

Els recanvis de les ulleres de lectura entre mitja i tres diòptries s’haurien de fer en graons de mitjana diòptria, la majoria de les vegades en intervals de dos a tres anys.

Existeixen altres solucions per a la presbícia, entre elles l’ús d’ulleres progressives (permeten veure de lluny i prop), lents de contacte progressives o operacions amb lents intraoculars, que substitueixen al cristal·lí.

S’ha de consultar l’oftalmòleg

Si l’usuari té menys de 40 anys

Si no veu bé de lluny

Si voleu ulleres per a visió de lluny o per a totes les distàncies

Si té diferent visió amb els dos ulls per separat

Si té mal de cap, dolor ocular, visió doble

Si la falta de visió de prop s’ha produït de forma sobtada

Si no hi ha visió a la zona central (només es veu per la perifèria)

Consulta les ulleres premontades disponibles en la nostra tenda online

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Ajudes per la marxa i la llar

Les tecnologies de suport, són els productes fabricats específicament o disponibles al mercat, la funció és la de permetre o facilitar la realització de determinades

Read More »

Contenció insuficiència venosa

La insuficiència venosa crònica és una patologia la incidència entre la població s’està incrementant en els últims anys. Les mitges de compressió tenen un efecte

Read More »