Probiòtics

Segons l’Organització Mundial de  Gastroenterologia, els probòtics són microorganismes vius que, quan s’ingereixen en les quantitats adequades, poden aportar beneficis per a la salut de qui els consumen.es tracta de bacteris que estan presents en aliments, medicaments o suplements dietètics. Els probiòtics que s’utilitzen amb més freqüència són els pertanyents a les espècies Lactobacillus i  Bifidobacterium, sent els primers els que més s’han emprat durant anys per a la conservació d’aliments mitjançant la fermentació, com és el cas de la llet al fermentar per produir iogurt. No obstant això, des del punt de vista científic i estricte, el terme  Probiotic ha de reservar-se per aquells microorganismes vius que han demostrat el seu benefici per a la salut en estudis realitzats amb persones.

Els  prebiòtics són compostos que l’organisme no pot digerir, però que tenen un efecte fisiològic en l’intestí a l’estimular, de manera selectiva, el creixement i l’activitat dels bacteris beneficiosos ( bifidobacteris i  lactobacils). Es tracta d’un tipus d’hidrats de carboni (una «fibra especial») presents en alguns aliments que, tot i que el nostre sistema digestiu no és capaç de digerir, són fermentats en el tracte gastrointestinal i utilitzats com a «aliment» per determinades bacteris intestinals beneficioses. Els prebiòtics més estudiats són dues: la inulina i els fructooligosacárids (coneguts també com FOS)

Visita els articles recomanats de la nostra tenda online

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes naturals pel relax

La dificultat per agafar el son, dormir poc o patir nombrosos desvetllaments durant la nit, constitueixen una de les consultes més freqüents a la farmàcia:

Read More »