Productes naturats pel restrenyiment

Aquest problema no és una malaltia en si mateixa sinó un símptoma que afecta un elevat percentatge de la població dels quals el 35 per cent el sofreixen de manera crònica, sent motiu freqüent de consulta.

Els criteris clínics Roma IV per al diagnòstic del restrenyiment tenen en compte els trastorns del trànsit i els trastorns de l’evacuació. No obstant això, habitualment es defineix el restrenyiment com un trastorn caracteritzat per una dificultat persistent per a anar al bany o una sensació que les visites al WC són aparentment incompletes, tal com recull l’Associació Espanyola de Gastroenterología.

D’aquesta manera, es considera dins de la normalitat acudir al bany entre tres vegades al dia, com a màxim; i  tres a la setmana, com a mínim. Fora d’aquesta forqueta es plantejaria el diagnòstic del restrenyiment o d’altres malalties com la Síndrome d’Intestí Irritable.

Aquest problema en els hàbits intestinals funcionals pot tenir diferents causes que van des dels canvis en la dieta, activitat física o estil de vida, fins a disfuncions motores causades per altres malalties. El restrenyiment també pot ser secundari, és a dir, estar associat a una altra patologia. Encara que l’exercici físic i una dieta rica en fibra poden tenir un efecte protector, hi ha altres factors que incideixen sobre aquest problema.

El restrenyiment pot afectar qualsevol persona, encara que són més proclius les dones que els homes, un 41 per cent enfront de 21 per cent, segons l’Organització Mundial de Gastroenterología. Els nens i els ancians també ho pateixen amb freqüència potser influenciat per dietes riques en sucres i escasses en fibra en el cas dels primers; i per portar una vida més sedentària i la presa de medicaments en el cas dels segons.

El tractament del restrenyiment es recolza sempre en mesures naturals canviant hàbits personals. Però hi ha vegades que aquestes mesures són insuficients i els medicaments habituals són els laxants.  Aquests medicaments, a les dosis recomanades per al tractament del restrenyiment, no produeixen addicció, no són perjudicials per a l’intestí gros, ni tampoc produeixen restrenyiment de rebot.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes naturals pel relax

La dificultat per agafar el son, dormir poc o patir nombrosos desvetllaments durant la nit, constitueixen una de les consultes més freqüents a la farmàcia:

Read More »