Cremes per Pell sensible

Què és la rosàcia?

La rosàcia es defineix com una malaltia inflamatòria i crònica de la pell de la cara.

Hi ha quatre tipus de rosàcia, però els signes i símptomes típics comuns en tots ells són els següents:

Tendència a posar-se vermell o envermellir amb facilitat

grans a la cara

Pell seca, tirant o amb picor

Sensació de cremor o picor a la cara

Envermelliment o engrossiment de la pell de les galtes, el nas, la barbeta o el front

Petits vasos sanguinis visibles a la cara

Ulls plorosos, injectats de sang o irritats o inflor de les parpelles

Quins són els factors desencadenants més freqüents?

Exposició solar: Sol ser el desencadenant facial més freqüent.

Temperatura i condicions climàtiques: Seure al costat del foc de la xemeneia o gaudir d’un bany calent sona molt bé, però els entorns massa calents poden augmentar el flux sanguini i, en conseqüència, el rubor facial.

Alimentació: Determinats aliments poden desencadenar brots d’envermelliment facial, els més destacats són: Menjars picants, menjars calents pesades, productes lactis com el iogurt i la xocolata, certs sucs de cítrics, aliments amb un alt contingut en histamina, com els formatges, la albergínia, els espinacs, el vinagre i la salsa de soja, begudes

La creença que l’envermelliment facial està causat pel consum excessiu d’alcohol és falsa, encara que les begudes alcohòliques i calents poden desencadenar aquest trastorn.

Productes cosmètics: les pells propenses a la rosàcia solen ser sensibles, de manera que es recomana l’ús limitat de productes que continguin alcohol o perfums. Així mateix, es recomana evitar l’ús de bases de maquillatge denses que requereixin fregar la pell enèrgicament per retirar-les.

Exercici físic: tot i que sabem que l’exercici físic és essencial per portar una vida saludable, l’exercici intens pot produir un sobreescalfament, que pot donar lloc a un brot.

Factors emocionals: el simple fet d’haver de bregar amb els signes visibles de l’envermelliment facial pot augmentar el rubor.

Trastorns mèdics: la menopausa, la tos crònica i la hipertensió poden desencadenar l’envermelliment facial.

tractament

Les cures dermo-cosmètics són útils per a totes les formes cutànies de rosàcia i cuperosi: aquests han de ser hidratants, calmants, no oclusius, per pell sensible i idealment, han de comptar amb propietats vasculoprotectoras.

Veure els articles recomanats a la tenda online

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Neteja facial

La neteja facial és una pràctica fonamental i indispensable per a mantenir la pell en condicions saludables. Ha de ser diària i meticulosa, i realitzar-se

Read More »

Cremes per pells grasses

L’acne vulgar és potser el trastorn dermatològic que més preocupa els joves. En molts casos, la seva persistència dóna lloc a una visita al dermatòleg.

Read More »