Neteja facial

La neteja facial és una pràctica fonamental i indispensable per a mantenir la pell en condicions saludables. Ha de ser diària i meticulosa, i realitzar-se amb l’aplicació de cosmètics adaptat a les característiques de cada pell.

En primer lloc és important eliminar les secrecions de suor i sèu produïdes pel nostre organisme al llarg del dia, així com la brutícia procedent de l’exterior i les restes de cosmètics que hem emprat durant el dia.

Els preparats cosmètics de neteja que utilitzem han de respectar el pH de la pell i no resultar irritants ni provocar reaccions al·lèrgiques.

Podem utilitzar en la nostra neteja diària una llet netejadora fluida aplicant-la en la cara i al coll i efectuant un lleuger massatge per tot el rostre durant dos o tres minuts, ia continuació retirar-la amb un cotó i aplicar un tònic.

Els sabons sabons, generalment coneguts com a productes naturals i que es presenten en format sòlid, poden irritar i ressecar la pell en excés, eliminant la barrera lipídica natural de la pell, us vaig parlar d’ells en aquesta entrada. No és recomanable usar aquest tipus de sabons sovint, i moltíssim menys en pells seques, sensibles o reactives.

Els sabons, que poden presentar-se en format sòlid o líquid, són potser el producte de neteja més popular, hi ha multitud de formulacions, més escumants, menys, amb i sense perfums, amb ingredients orgànics o sintètics …

L’aigua micel·lar no deixa de ser aigua amb tensioactius, una mena de gel amb textura molt més líquida, textura aquosa, solen contenir tensioactius no iònics i altres cosurfactantes o codisolventes que ajuden a eliminar la brutícia. En ser lleugera i depenent de la seva formulació és un dels productes més versàtils, pot ser utilitzada per qualsevol tipus de pell, les sensibles haurien de buscar una específica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Cremes per pells grasses

L’acne vulgar és potser el trastorn dermatològic que més preocupa els joves. En molts casos, la seva persistència dóna lloc a una visita al dermatòleg.

Read More »

Cremes per Pell sensible

Què és la rosàcia? La rosàcia es defineix com una malaltia inflamatòria i crònica de la pell de la cara. Hi ha quatre tipus de

Read More »