Cura glútia del nadó

COM CUIDAR EL CULET Al TEU NADÓ

Al principi hauràs de canviar-li el bolquer al teu bebè set i vuit vegades al dia. El seu culet és molt delicat i pot irritar-se amb facilitat a causa de la humitat, del contacte amb l’orina i la femta i del frec del bolquer. Per tant, requereix una cura molt especial cada vegada que el canvies. Descobreix els nostres consells per a protegir la pell vulnerable del culet del teu bebè.

En primer lloc, prepara tot el que necessitaràs sobre el canviador: bolquers, cotó, un producte netejador, crema per al culet, etc.

Canvia-li regularment el bolquer com al notis humit o brut, preferentment després de les preses. Als nounats cal canviar-los amb més freqüència, ja que fan pipi i caques més sovint que els nens majors.

Usa bolquers de la talla del teu nadó: un bolquer molt petit pot provocar-li frecs i no el protegeixen bé de les fuites.

Per a canviar-ho, col·loca al teu nadó sobre una tovallola neta. Descorda el bolquer i retira tota la brutícia que puguis amb la part davantera del bolquer, tanca’l i tira’l.

Després, neta el culet del teu bebè amb un fluid netejador sense aclarit o amb tovalloletes especials per al canvi de bolquer.

La neteja del culet ha de fer-se de dalt cap avall, de la zona més neta a la més bruta, amb la finalitat de no arrossegar les impureses.

En el cas de les nenes, cal netejar des de la vulva (plec exterior dels llavis, després el mitjà) cap a les natges.

En el cas dels nens, cal netejar el penis, l’escrot i al voltant, i després les natges.

Seca bé els plecs per a evitar qualsevol maceració. Quan sigui possible, deixa assecar la pell a l’aire.

Obre un bolquer net i col·loca al teu nadó al centre, de manera tal que els adhesius quedin a l’alçada del seu melic. Per a un nen, verifica que el seu penis estigui ben posicionat cap avall abans de tancar el bolquer, per a evitar les fuites.

Quan la pell no està irritada, serà suficient utilitzar cremes que són més fluides. Les pomades i les pastes a l’aigua molt més denses estan indicades quan la pell de l’àrea del bolquer ja està irritada. En aquest cas, s’hauran d’aplicar formant una capa gruixuda que eviti el contacte de la pell inflamada amb l’orina i la femta, afavorint la curació.

Quan el teu nadó té el culet irritat, necessites alguna cosa amb actius astringents, regeneradors i hidratants, que creïn una barrera infranquejable que permet a la pell el descans necessari per a la seva regeneració. Especialment útil des de l’aparició de les primeres dents, quan la femta més àcida del teu bebè poden facilitar que apareguin les irritacions.

A vegades, poden fins i tot proliferar microorganismes, donant lloc a infeccions, necessitessis una fórmula específica amb propietats antifúngiques, astringents i regeneradores. Evita el creixement de microorganismes i repara i protegeix enfront d’irritacions, i vermellors produïdes en l’àrea del bolquer. Sense corticoides.

Existeixen fórmules magistrals amb eosina que són molt astringents, pregunta’ns-ho a la farmàcia.

Finalment, durant el canvi de bolquer, mai t’allunyis del canviador: les caigudes es produeixen en pocs segons!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Xumets

Està molt discutida la conveniència sobre la utilització del xumet en els nadons. No obstant això encara preval un major percentatge de pares que opten

Read More »

Llets infantils

L’Organització Mundial de la Salut recomana la lactància materna exclusiva fins als sis mesos d’edat. No obstant això, existeixen situacions en les quals el bebè

Read More »