Despigmentants

Després de l’exposició solar estival és habitual que les taques s’intensifiquin, per això aquests mesos són un bon moment per a tractar-les, especialment per la menor intensitat de la radiació ultraviolada.

Els lentígens són taques que apareixen amb el sol que no remeten per si soles i que solen localitzar-se en cara, escot, dors de les mans i cames.

En el cas del melasma, es tracta d’una mena de taca hormonal que apareix en embarassades i dones en edat fèrtil encara que també poden afectar homes en menor mesura, apareixent taques en el rostre, sobretot en galtes, front i damunt del llavi. Els anticonceptius orals són una de les principals causes del melasma i el seu ús hauria d’associar-se durant tot l’any amb fotoprotecció.

En l’actualitat existeixen diferents opcions de tractament per a l’eliminació de les taques solars, sent el làser el més efectiu. Després del tractament, serà necessari  aplicar fotoprotecció solar estricta, hidratació i, a vegades es combinarà amb fórmules despigmentants per a potenciar els resultats i a manera de manteniment.

En finalitzar l’estiu sol recomanar-se els tractaments despigmentants per a eliminar les taques de la pell produïdes per l’exposició solar, a més, és rellevant el segment de dones que acudeixen a la farmàcia després de l’embaràs amb taques localitzades en coll, escot i rostre degut al canvi hormonal .

Els productes cosmètics antitaques bloquegen la producció de melanina. La hidroquinona és un dels components més utilitzats per a tractar el melasma i altres hiperpigmentaciones perquè bloqueja la producció de melanina encara que el seu ús ha estat qüestionat per provocar irritacions. Una alternativa a aquest actiu és l’àcid kójic que s’extreu d’un fong asiàtic i, a part d’aclarir la pell, aporta lluminositat.

Altres actius cosmètics per a combatre les taques són l’àcid elágic, un antioxidant que s’extreu de fruites com la magrana, els gerds o els nabius, l’àcid salicílic, el glicòlic, el azelaic, el retinol i la vitamina C.  El retinol no està indicat en dones embarassades, i, respecte a les cremes que contenen vitamina C és important usar-les amb la pell molt hidratada perquè si no es poden formar punts negres o altres imperfeccions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Neteja facial

La neteja facial és una pràctica fonamental i indispensable per a mantenir la pell en condicions saludables. Ha de ser diària i meticulosa, i realitzar-se

Read More »

Cremes per pells grasses

L’acne vulgar és potser el trastorn dermatològic que més preocupa els joves. En molts casos, la seva persistència dóna lloc a una visita al dermatòleg.

Read More »