Estimulants defenses infantils

els refredats i les gastroenteritis infeccioses són molt habituals a l’hivern i a l’estiu, i el més habitual és que siguin produïdes per virus.

En el cas de la diarrea concretament per rotavirus i per adenovirus. El símptoma principal és la diarrea, que s’associa amb vòmits, dolors còlics abdominals, nauseas i a vegades febre. En general és un procés autolimitado que no sol superar els 5-6 dies, encara que a vegades pot persistir per més temps. El major perill és la deshidratació que pot ocórrer especialment en lactants.

El principal tractament de la gastroenteritis consisteix en la recuperació d’aigua i electròlits, i a mantenir repòs per a recuperar l’energia perduda. Per això, els primers dies s’han de dedicar gairebé exclusivament a la ingesta de líquids, especialment isotònics i el tractament amb probiòticos.

Podem prevenir les infeccions víriques?

Rentat de mans: la rentada de mans és una de les millors maneres de prevenir la transmissió de virus,  usa mocadors d’un sol ús i renta’t les mans amb freqüència. Es pot usar solucions hidroalcòholiques, que han demostrat la seva eficàcia.

Probiòtics: Una revisió sistemàtica va trobar que diferents preparats, la majoria d’ells incloent Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium Bifidum en lactis dues vegades al dia o tauletes 1 vegada al dia durant períodes de 3-6 mesos a l’any es va associar a menor intensitat de símptomes i durada d’episodis d’infecció de vies respiratòries altes, però no a un menor nombre d’episodis. Mantenir una flora intestinal equilibrada i sana és important per al correcte funcionament del sistema immunitari, especialment important és reposar la flora després de la presa d’antibiòtics

Incrementar  el consum de inmunobiòtics:  Inmunibiótic és un nutrient natural que millora les defenses. Els inmunobiòtics formen part de la nostra dieta normal, però en augmentar el seu consum milloren les defenses: les vitamines( A,C,D,E), els flavonoides  (presents en el raïm, mora,nabius esbarzer,pruna,pastanaga i cítrics), els carotenoides (presents en fruites i verdures com l’enciam, espinac, tomàquet, créixens, bleda i pastanaga). Els crucífers (són una varietat de verdures com el bròcoli, la col de Brussel·les i la col comuna), els àcids grassos omega 3 i 6 ( presents en diversos olis),i Minerals ( com el Zinc i el Seleni)

*Lactoferrina: la proteïna de sèrum (*lactoferrina) té capacitat antiinflamatòria i potencial antiviral

*Pelargonium *sidoides:. Pot reduir la durada del refredat en nens i adults pres durant 7 dies .

Altres productes poden ser útils, com la gelea reial el *popóleo o la *equinácea.

Què és la Jalea reial? És l’aliment segregat per les abelles nodrisses. Aliment exclusiu de la reina de les abelles i de les seves cries en els seus primers dies de vida. Rica en vitamines del grup B, minerals i àcids grassos.

Què és el pròpoli? Una substància que elaboren les abelles recol·lectant les resines que segreguen certs arbres i que utilitzen per a revestir el rusc i desinfectar-la. Ric en flavonoides, tanins i àcids que li confereixen propietats desinfectants.

Què és la equinácea? Una planta medicinal coneguda com “ l’antivíric vegetal” utilitzada pels seus efectes inmunoestimulants.

Podríem recomanar per a prevenir infeccions víriques el rentat de mans amb un gel hidroalcohólic, i l’ús d’un polivitamínic i probiòtics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Antipolls

Les llémenes són els ous dels polls. Aquests últims les dipositen sobre un cabell o un pèl de l’hoste, on romanen fins que eclosionen. Les

Read More »

Vitamines infantils

Suplementos de Omega 3 en niños Todos sabemos que conseguir que un niño coma lo que debería para estar sano es a veces complicado. Y

Read More »

Farmaciola infantil

El kit o farmaciola de primers auxilis és un recurs necessari i imprescindible en els viatges amb nens. És important tenir a mà tot el

Read More »