Antipolls

Les llémenes són els ous dels polls. Aquests últims les dipositen sobre un cabell o un pèl de l’hoste, on romanen fins que eclosionen.

Les llémenes enganxades al cabell poden estar vives (amb embrió en desenvolupament) o buides (l’embrió ja va eclosionar) Ser capaç d’identificar l’estat de les llémenes és important. Les llémenes eclosionades i mortes poden ser evidència d’infecció passada, sense ser un risc d’infecció. Si el cas té només llémenes eclosionades o mortes només, i no llémenes vives o polls, no es tracta d’infecció activa, de manera que no seria necessari tractament.

Existeixen diferents tractaments per combatre els polls. En el cas de les llémenes s’utilitzen llemeneres per extreure dels cabells en els quals estan adherides. El tractament està recomanat en persones en les quals es verifica una infestació activa. Tots els membres de la família i altres contactes propers s’han de revisar.

En el tractament de polls mesures complementàries poden combinar-se amb el tractament adequat. No obstant això, moltes d’aquestes mesures no són necessàries per eliminar els polls. Per exemple: gorres, bufandes, fundes de coixins, roba de llit, tovalloles utilitzades per la persona infestada els dos a 2 dies previs poden rentar-se en rentadores o en sec, ja que els polls i llémenes es moren amb l’exposició durant 5 minuts a temperatura superior a 53,5 °

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Vitamines infantils

Suplementos de Omega 3 en niños Todos sabemos que conseguir que un niño coma lo que debería para estar sano es a veces complicado. Y

Read More »

Farmaciola infantil

El kit o farmaciola de primers auxilis és un recurs necessari i imprescindible en els viatges amb nens. És important tenir a mà tot el

Read More »