Diferencies entre la crema solar de nens i d’adults

La pell dels nadó és molt diferent a la pell dels adults: és fins a deu vegades més fina, s’asseca amb facilitat, encara no és capaç de regular bé la temperatura i resulta més propensa a al·lèrgies i irritacions.

Pediatres i dermatòlegs recomanen no exposar als bebès i nens directament al sol i protegir-los adequadament. No obstant això, moltes vegades encara que no estiguin directament exposats, la radiació UV pot reflectir-se en molts elements del dia a dia.

És important tenir en compte que no hi ha cap protector solar recomanat per a bebès menors de 6 mesos,  ja que la seva pell és massa sensible i encara no ha desenvolupat plenament la seva capacitat per a segregar melanina.

A partir del sisè mes de vida sí que es poden utilitzar de manera segura cremes solars per a bebès, això sí, sempre que siguin cremes 100% amb filtres físics minerals

Els fotoprotectors per a nens tenen una alta resistència a l’aigua i a la fricció, ideal per a us jocs en l’aigua i la sorra. La seva fórmula és biodegradable per a cuidar el medi ambient.

A diferència de les cremes solars per a adults, no s’utilitza alcohol, o el percentatge és més baix, per a evitar la sequedat de la pell. A més, en general, són més resistents a l’aigua.

Les cremes solars pediàtriques solen estar formulades amb major percentatge de filtres físics que químics. Els productes d’adults, per part seva, utilitzen major proporció de filtres orgànics, disminuint l’efecte blanquinós, que tan poc agrada a les persones de més edat.

No tenen conservants, ni perfums, la qual cosa disminueix el risc de reaccions al·lèrgiques. Si el nen utilitzés un solar per a adults, podrien produir-se reaccions al·lèrgiques a alguns d’aquests elements.

També cal anar amb compte amb els fotoprotectors formulats sobre bases alcohòliques, com solen ser els aerosols, ja que és possible que produeixin sequedat en la pell del nen.

Els filtres per a nens són més untuosos, per tant, haurien de deixar d’utilitzar-se quan la pell comença a tenir major secreció *sebácea per l’acció de les hormones, és a dir en la pubertat

Les cremes o protectors solars han d’aplicar-se en “quantitat generosa” sobre la pell seca  dels nostres nens i en totes les parts del cos exposades al sol. Per a garantir l’eficàcia d’aquests  protectors, aquests s’haurien d’aplicar entre 15 i 30 minuts abans que els nostres nens s’exposin al sol. Només així la pell té temps d’absorbir el protector i estar perfectament protegida enfront de les radiacions solars.

A l’hora d’aplicar la crema solar en nens i sobretot en bebès, hem d’extremar precaucions en determinades parts del cos més sensibles i propenses a cremades com són: el cuir cabellut i el clatell, les orelles, el nas, les espatlles, els pòmuls, la zona superior de les cuixes, les mans i empenyes, així com  la planta dels peus, a més de protegir els llavis amb barres fotoprotectores.

I sobretot tenir en compte que cal renovar constantment el protector solar, cada dues hores, i després de cada bany prolongat, encara que la crema sigui resistent a l’aigua i de molt alta protecció. A més cal renovar el protector solar després de cada assecat, perquè us feu una idea, un assecat amb la tovallola pot eliminar el 85% del protector solar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Antipolls

Les llémenes són els ous dels polls. Aquests últims les dipositen sobre un cabell o un pèl de l’hoste, on romanen fins que eclosionen. Les

Read More »

Vitamines infantils

Suplementos de Omega 3 en niños Todos sabemos que conseguir que un niño coma lo que debería para estar sano es a veces complicado. Y

Read More »

Farmaciola infantil

El kit o farmaciola de primers auxilis és un recurs necessari i imprescindible en els viatges amb nens. És important tenir a mà tot el

Read More »