Suplements musculoarticulars

A partir de la nostra tercera dècada, el nostre organisme perd capacitats per a sintetitzar col·lagen, donant lloc a problemes en articulacions, ossos i pell, on les nostres capacitats es veuran disminuïdes,  el nostre aspecte envelleixi i les articulacions comencin a degradar-se.

El cartílag de l’articulació es va desgastant amb el pas del temps. Això comporta que els extrems dels ossos estiguin menys protegits i que el fregament pugui provocar molèsties i dolor. Un elevat percentatge de persones pateixen malestar articular i aquest augmenta a mesura que passen els anys. En el cas concret de les dones, l’arribada de la menopausa augmenta el risc de patir molèsties articulars degut, principalment, als canvis hormonals. Els responsables són els estrògens, que en aquesta etapa disminueixen els seus nivells i que juguen un paper protector de l’articulació.

Els esportistes professionals i els que realitzen exercici físic diari, sotmeten a les seves articulacions a una repetició constant de moviments que fan que les articulacions es vagin desgastant i que puguin sorgir molèsties o dolor.

És per això que han aparegut una sèrie de productes que intenten lluitar contra l’envelliment articular:

Col·lagen

El col·lagen és una proteïna que està present en tots els teixits del teu cos que actuen d’armadura per a sostenir-te: en ossos, tendons, lligaments, cartílag, músculs i pell.

Per tant, per a una correcta fabricació del col·lagen i d’altres proteïnes és fonamental que tinguis una bona aportació d’aminoàcids.

En general, els suplements de col·lagen contenen són complexos d’aminoàcids, que són les molècules que conformen les proteïnes. I en ingerir-los «de manera extra» en aquests suplements, assegures al teu cos una aportació adequada dels mateixos perquè pugui fabricar col·lagen.

Es  recomana prendre col·lagen hidrolitzat quan necessites suplir manques en la nutrició, per exemple en persones d’una certa edat, amb algun problema nutricional, per a intentar millorar la qualitat del cartílag de les articulacions (per exemple en cas de condromalacia rotuliana), en cas d’una malaltia crònica que provoqui algun dèficit en la dieta o en l’absorció de nutrients, en cas d’artrosi, artritis reumatoide o osteoporosi o en cas de dolors articulars crònics

*Msm (metilsulfonilmetano)

Aquesta forma molecular del sofre és de les mes *biodisponibles (85%) de les quals podem trobar en el mercat, per això és de les mes efectives. El sofre forma part dels minerals essencials per a l’organisme i que insuficiències d’aquest estan associades a processos d’envelliment de la pell i deterioració dels teixits. Quan l’organisme posseeix quantitats òptimes de MSM, afavoreix la flexibilitat dels teixits connectius i de la pell, contribuint a una bona cicatrització. El MSM també posseeix propietats antiinflamatòries.

Sulfat de Glucosamina i Sulfat de Condroitinina

Aquests compostos són la base química del teixit cartilaginós que es troba per tot el cos de diferents formes, i en funció de la seva especialitat, podem trobar-ho ja sigui en els cartílags de totes les articulacions, discos intervertebrals, tendons, lligaments i càpsules articulars, meniscos i fins i tot en la pròpia fàscia que recobreix cada microfibra muscular, visceres i periosti dels ossos. Els condròcits són cèl·lules que produeixen col·lagen i proteoglicans, aquests últims formats al seu torn per aquestes dues substàncies, entre altres.

Àcid Hialurònic

És una altra de les substàncies presents de manera natural en el cos humà. En formar part dels glucosaminoglicans, té relació directa amb el sulfat de glucosamina i condroitinina i compleix un paper fonamental en el procés homeostàtic articular, és a dir, intervé en els processos d’autoregulació i manteniment de la composició i propietats internes de les articulacions i teixits, sobretot amb el líquid sinovial, el qual lubrifica i nodreix al cartílag.

Cal destacar que és una substància que ajuda a retenir aigua, amb el que hidrata els teixits, característica molt important, sobretot en la pell.

Magnesi

El magnesi en la seva forma salina, és un mineral summament important per a tota cèl·lula viva. S’ha observat que té una relació molt directa en la formació del col·lagen, podríem dir que funciona en certa manera com a precursor. Insuficiències de magnesi estan molt associades amb l’artritis i l’osteoporosi, patologia que degrada el sistema ossi.

D’altra banda també té una estreta relació amb l’estrès, el qual pot generar dèficit de magnesi, i viceversa, aquest dèficit contribueix a adoptar una hipersensibilitat a l’estrès.

En l’àmbit esportiu està molt lligat a l’aparició d’enrampades i espasmes musculars durant o després de l’exercici, ja que està present en les cèl·lules del teixit nerviós; i ja sabem el molestos i dolorosos que són, i mes encara quan apareixen constantment.

Complexos de sals minerals

Aquestes fórmules són altes en calci, magnesi, crom i zinc i vitamines del grup B, juguen un paper essencial en les reaccions de l’estrès i ajuden mitigar els seus efectes com el cansament físic.

Antioxidants

Ajuden a eliminar els radicals lliures, que són molècules inestables i altament reactives que oxiden altres mol·lècules beneficioses tornant-les al seu torn inestables i així provocar una reacció en cadena que sens dubte provocarà múltiples danys cel·lular. Entre els millors antioxidants podem trobar Àcid Alfa Lipoic, Resveratrol, Vitamina C, Chlorella, Astaxanthin i CoQ-10

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Rendiment esportiu

Hi ha preparats per preparar per a una competició , recuperació post – competició , optimitzar hidratació , reduir o retardar aparició de fatiga i

Read More »

Tractaments orals pels dolors musculars

Els dolors musculars habitualment es deuen a microlesiones o microdesgarros de les fibres musculars. Per reparar-los, l’organisme desencadena una petita reacció inflamatoria. Es produeix un

Read More »

Polivitamínics

Quienes no obtienen suficientes vitaminas y minerales sólo de los alimentos, bien porque consumen dietas de bajas calorías, tienen poco apetito, o no comen todos

Read More »