Pastes anticàries

La càries és una malaltia multifactorial que es caracteritza per la destrucció dels teixits de la dent com a conseqüència de la desmineralització provocada pels àcids que genera la placa bacteriana. Els bacteris fabriquen aquest àcid a partir de les restes d’aliments de la dieta que se’ls queden exposats. La destrucció química dental s’associa a la ingesta de sucres i àcids continguts en begudes i aliments. La càries dental s’associa també a errors en les tècniques d’higiene així com pastes dentals inadequades, manca de raspallat dental, o no saber usar bé els moviments del rentat bucal, absència de fil dental, així com també amb una etiologia genètica. S’ha comprovat així mateix la influència del pH de la saliva en relació a la càries. Després de la destrucció de l’esmalt ataca la dentina i aconsegueix la polpa dentària produint la seva inflamació, pulpitis, i posterior necrosi (mort pulpar).

La millor manera de prevenir-les és una bona higiene bucodental amb productes amb activitat anticàries com el fluoruro.sódico També és rellevant el control de la ingesta de determinats aliments, especialment aquells que tenen un alt potencial cariogènic: sucres, com la sacarosa o la glucosa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes anticaiguda d’us oral

Els problemes capil•lars, els quals inclouen la caiguda del cabell, poden ser produïts per l’ús de compostos agressius pel cabell, per factors hereditaris, ambientals o

Read More »

Productes contra la Caspa

Caspa El cabell és un element molt destacat en la imatge d’una persona; per això cal cuidar-lo i mantenir-lo sa i net, utilitzant sempre productes

Read More »