Cura de les lents de contacte

Les lents de contacte són unes lents correctores o cosmètiques que es col·loquen en l’ull, concretament sobre la capa llagrimal que cuida i lubrifica la còrnia.

El seu ús és segur si es compleix amb les normes adequades. Algunes de les més importants són: la rentada de mans, la lubricació i neteja de la lent en la solució i l’ús dins del temps adequat, generalment entre 8 i 9 hores al dia. Les lents de contacte de colors s’han convertit en una moda habitual en la vida quotidiana; no sols s’utilitzen amb augment, sinó que pot triar-se el color desitjat.

 No han d’usar-se si ja es tenen infeccions o irritacions oculars, perquè les agreugen.

Abans de ser manipulades, s’ha de rentar bé les mans amb aigua tèbia i un sabó suau neutre. En ser esbandides, han de treure’s residus de sabó en elles i assecar-les al aire, paper tissú o amb una tovallola que no desprengui pelusses. En cas contrari podrien produir-se infeccions bacterianes com a conjuntivitis. Les lents de contacte es netegen usant només els líquids especialment formulats per a això, evitant l’ús d’aigua oxigenada, alcohol, entre altres; ja que no desinfecten i poden provocar lesions oculars.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes anticaiguda d’us oral

Els problemes capil•lars, els quals inclouen la caiguda del cabell, poden ser produïts per l’ús de compostos agressius pel cabell, per factors hereditaris, ambientals o

Read More »

Productes contra la Caspa

Caspa El cabell és un element molt destacat en la imatge d’una persona; per això cal cuidar-lo i mantenir-lo sa i net, utilitzant sempre productes

Read More »