Cures nasals

El rentat  o irrigació nasal, és la pràctica higiènica personal en la qual la cavitat nasal es renta per a eliminar la brutícia i l’excés de mucositat de nas i sins paranasals. La neteja nasal va començar com una tècnica de la medicina aiurvèdica a l’Índia antiga. La pràctica és generalment ben tolerada i beneficiosa, amb efectes secundaris lleus. La irrigació nasal en un sentit més ampli també pot referir-se a la utilització d’un esprai nasal salí o nebulitzadors per a humitejar les membranes mucoses.

La irrigació nasal d’1 a 4 vegades al dia disminueix l’obstrucció nasal, millorant processos de rinitis, sinusitis i al·lèrgies. El líquid exerceix una funció de neteja en les fosses nasals; elimina secrecions, pus, crostes o pols. A més té un efecte antinflamatori en la mucosa reduint els nivells d’histamina.

 Segons els seus defensors, la irrigació nasal promou la bona salut de la cavitat nasal. Els pacients amb sinusitis crònica, que inclouen símptomes de dolor facial, mal de cap, malament alè, tos, rinorrea anterior (secreció aquosa) i congestió nasal, sovint troben un alleujament eficaç emprant tècniques d’irrigació nasal. En estudis publicats, les irrigacions diàries de solució salina com a tractament adjuvant en la sinusitis de repetició, millora la qualitat de vida, disminueix els símptomes i disminueix l’ús de medicaments en aquests pacients.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes anticaiguda d’us oral

Els problemes capil•lars, els quals inclouen la caiguda del cabell, poden ser produïts per l’ús de compostos agressius pel cabell, per factors hereditaris, ambientals o

Read More »

Productes contra la Caspa

Caspa El cabell és un element molt destacat en la imatge d’una persona; per això cal cuidar-lo i mantenir-lo sa i net, utilitzant sempre productes

Read More »