Desinfectants per la pell

Els productes desinfectants són compostos químics amb efecte antimicrobià que es poden aplicar en teixit viu, localment, de manera tòpica en pell sana.

En ser substàncies que s’utilitzen en teixits vius requereixen de propietats especials.

-Disminuir la colonització de la pell amb gèrmens.

-Rentada de mans habitual en unitats d’alt risc.

-Posterior a la manipulació de material contaminat.

Els desinfectants són substàncies químiques capaces de destruir un germen patogen que a causa de la seva alta toxicitat cel·lular s’apliquen solament sobre teixit inanimat, és a dir material inert.

A fi de racionalitzar els procediments mes adequats per a cada tipus de material Spaulding va classificar els elements d’atenció segons la seva utilització en el pacient quant a la seva invasió en:

Articles crítics:

Són aquells que accedeixen a zones normalment estèrils de l’organisme, per la qual cosa han de ser sempre estèrils. Es fan servir en quiòfans

 Articles semicrítics:

Són aquells que entren en contacte amb pell no intacta o amb mucoses. Aquests articles han d’estar lliures de tota forma vegetativa dels microorganismes i de preferència han de ser estèrils. Si l’esterilització no és factible han de ser sotmesos a desinfecció d’alt nivell.

 Articles no crítics:

Són aquells que prenen contacte amb pell intacta, o no prenen contacte amb el pacient. Aquests articles només requereixen neteja i assecat i a vegades desinfecció de baix nivell.

La desinfecció d’alt nivell consisteix en l’acció letal sobre tots els microorganismes, incloent bacteris, fongs i algunes espores. No reemplaça als procediments d’esterilització. Dins d’aquest grup trobem el glutaraldehido activat al 2% en solució aquosa.

En la desinfecció de nivell intermedi hi ha destrucció de totes les formes vegetatives dels microorganismes exceptuant les espores. A aquest grup pertany l’Hipoclorit de Sodi i Alcohol etílic al 70% .

La desinfecció de nivell baix no aconsegueix eliminar espores, ni fongs, només bacteris i algun virus. En aquest grup trobem els compostos aquosos d’amoni quaternari 0,1 a 0,2%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes anticaiguda d’us oral

Els problemes capil•lars, els quals inclouen la caiguda del cabell, poden ser produïts per l’ús de compostos agressius pel cabell, per factors hereditaris, ambientals o

Read More »

Productes contra la Caspa

Caspa El cabell és un element molt destacat en la imatge d’una persona; per això cal cuidar-lo i mantenir-lo sa i net, utilitzant sempre productes

Read More »