Productes reparadors de la pell

Una cicatriu apareix quan el teixit epitelial és estripat (no tallat). La restitució del teixit connectiu s’efectua mitjançant el creixement de fibroblasts joves; llavors l’espai deixat per la ferida és «tapat» amb teixit fibril·lar (amb característiques similars al que forma els músculs), per aquest motiu la cicatriu tingui una textura diferent a la pell. Algunes evidències suggereixen que certs fibroblasts (els miofibroblasts) estan en condicions de contreure’s i així exercir un paper en la contracció de la ferida.

Així doncs, una cicatriu és una alteració permanent de l’aparença dèrmica consecutiva al mal i reparació colagenosa d’aquesta.

Existeixen tres etapes per a la cicatrització:

1.            Inflamatòria

2.            Proliferativa

3.            Remodelació

Les cicatrius poden formar-se per moltes raons diferents: poden ser resultat d’infeccions, cirurgia, lesions o inflamació del teixit. Poden aparèixer en qualsevol part del cos; la seva composició varia, per la qual cosa l’aparença pot ser plana, inflada, enfonsada o acolorida, com també pot ocórrer que facin mal o provoquin picor. L’aspecte final d’una cicatriu depèn de molts factors, inclòs el tipus de pell i la localització en el cos, la direcció de la ferida, el tipus de lesió, l’edat de la persona que té la cicatriu i el seu estat nutricional.

Existeixen productes que milloren les cicatrius, que ajuden a mantenir la humitat, sovint derivats de les silicones.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes anticaiguda d’us oral

Els problemes capil•lars, els quals inclouen la caiguda del cabell, poden ser produïts per l’ús de compostos agressius pel cabell, per factors hereditaris, ambientals o

Read More »

Productes contra la Caspa

Caspa El cabell és un element molt destacat en la imatge d’una persona; per això cal cuidar-lo i mantenir-lo sa i net, utilitzant sempre productes

Read More »