Cuir cabellut sensible

Un cuir cabellut sensible pot causar malestar i trastornar l’activitat diària. Al voltant del 60% de les dones i el 40% dels homes presenten cuirs cabelluts sensibles i les seves causes poden variar considerablement. Si la pell és intensament sensible, pot significar que el cuir cabellut és hiperreactiu o hipersensible, situació que pot alleujar-se amb la cura adequada.

QUÈ ÉS UN CUIR CABELLUT SENSIBLE?

Entre els símptomes d’un cuir cabellut sensible poden destacar els següents: cremor, formigueig, dolor, picor i enrogiment. El seu cuir cabellut pot també percebre’s simplement tirant i pruriginós. Si els seus símptomes són greus, pot tenir un cuir cabellut hiperreactiu o hipersensible. Independentment que el seu cas sigui lleu o extrem, és important considerar els factors que poden causar la sensibilitat del cuir cabellut. Els símptomes poden deure’s a una dieta desequilibrada o a l’ús d’un xampú erroni. Així mateix, l’exposició a certes condicions climàtiques, la contaminació o l’estrès poden fer que experimenti sensibilitat en la zona del cuir cabellut. Tenir en compte aquests i altres factors l’ajudarà a determinar per què la seva pell és tan sensible i com millorar de la millor manera aquesta situació.

Cuir cabellut hipersensible i irritat

Un cuir cabellut sensible o hipersensible pot causar un malestar significatiu.

CAUSES PRINCIPALS

En moltes persones, el XAMPÚ és una de les causes principals de la sensibilitat del cuir cabellut. Els netejadors o surfactants agressius, presents en molts xampús, poden arrossegar per rentada el mantell àcid del cuir cabellut, és a dir, l’acidesa natural que protegeix la seva pell, deixant-la vulnerable a la sequedat i la irritació.

Com es desenvolupa un cuir cabellut sec i pruriginós

1. Els surfactants agressius eliminen els lípids cutanis

2. Deterioració de la barrera cutània

3. Microinflamació

Algunes persones notifiquen tenir un cuir cabellut hipersensible o sensible després d’haver rebut tractament per a processos cutanis, com a dermatitis atòpica o psoriasis.

Quan la barrera protectora natural de la pell ha estat alterada per un o més d’aquests factors, les microinflamacions del cuir cabellut poden convertir-se també en una causa principal de l’augment de la sensibilitat. Això es produeix quan les cèl·lules cutànies del cuir cabellut s’inflamen, augmentant la vulnerabilitat a la irritació.

Entre les altres causes de la sensibilitat o hipersensibilitat del cuir cabellut destaquen les següents:

Condicions climàtiques: per exemple, sol, fred, calor, vent

Estrès físic o emocional

Productes químics presents en sabons, cosmètics, aigua, alguns fàrmacs i contaminació

Canvis hormonals: per exemple, embaràs, menopausa, cicle menstrual

Al·lèrgies o sensibilitats alimentàries

Microinflamacions i cuir cabellut

Què són les microinflamacions? Són inflamacions lleus de la pell. De fet, són tan lleus que fins i tot no poden ser detectades en les exploracions clíniques. No obstant això, si estudiem el teixit cutani on es localitzen les microinflamacions, podem detectar la presència de cèl·lules immunitàries inflamatòries; en altres paraules, la pell respon a la irritació amb inflamació i, d’aquesta manera, intenta reparar-se a si mateixa. Si seguidament aquestes cèl·lules cutànies són sotmeses a una irritació ulterior, la pell pot progressar cap a una resposta inflamatòria «veritable».

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes anticaiguda d’us oral

Els problemes capil•lars, els quals inclouen la caiguda del cabell, poden ser produïts per l’ús de compostos agressius pel cabell, per factors hereditaris, ambientals o

Read More »

Productes contra la Caspa

Caspa El cabell és un element molt destacat en la imatge d’una persona; per això cal cuidar-lo i mantenir-lo sa i net, utilitzant sempre productes

Read More »