Productes pel cabell greixós

Un cabell és gras quan hi ha una producció excessiva de greix capil·lar. En el pitjor dels casos, les glàndules sebàcies poden ofegar l’arrel capil·lar, causant una caiguda excessiva del cabell o l’aparició de caspa. Poden ser diverses les causes d’aquest desequilibri: hereditàries, mals hàbits alimentosos, la presa d’alguns medicaments o una cura capil·lar inadequada. La producció de greix capil·lar pot variar també en funció de l’estació de l’any, els canvis climàtics, la fluctuació d’hormones o a causa de llargs períodes d’estrès.

El cabell gras deu el seu aspecte a un desajustament, relativament freqüent, de les glàndules  sebàcies, que segreguen el greix. Substància grassa natural, assegura la lubricació del cabell i la seva protecció contra la contaminació. Quan es produeix en excés, es torna nefast. Aquest desequilibri afecta a una de cada quatre dones, el cabell es veu lluent, pesat i enganxifós l’endemà de rentar-lo.

Aquest fenomen és probablement genètic, però l’estrès, els nervis, una alimentació desequilibrada i massa rica en greixos, un període de gran cansament, un xampú no adequat o l’ús abusiu de tints químics accentuen el problema.

La base del tractament antigreix consisteix a triar un xampú adaptat a aquesta mena de cabell o un xampú *ultrasuave de PH neutre. Pots rentar-te el cabell tantes vegades com vulguis, quan sentis la necessitat, sempre amb precaució de no agredir-lo.

El que has de fer:

– Un massatge lleuger i ràpid del cuir cabellut abans del xampú: activa la microcirculació.

– Una última esbandida amb aigua freda, per a tonificar el cabell i donar-li brillo

– Un presecat del cabell amb una tovallola, per a retirar l’excés d’aigua.

– Utilitza l’assecador, a temperatura suau i a 15 cm del cabell, i no el deixis més de 15 segons en el mateix lloc.

 Olis essencials: afegeix 3 o 4 gotes d’olis essencials de taronja, lavanda o sàlvia al teu xampú. Són perfectes per als cabells grassos gràcies a les seves propietats tòniques i antisèptiques.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes anticaiguda d’us oral

Els problemes capil•lars, els quals inclouen la caiguda del cabell, poden ser produïts per l’ús de compostos agressius pel cabell, per factors hereditaris, ambientals o

Read More »

Productes contra la Caspa

Caspa El cabell és un element molt destacat en la imatge d’una persona; per això cal cuidar-lo i mantenir-lo sa i net, utilitzant sempre productes

Read More »