Protectors labials

El sol, el vent, el fred etc. són agents climàtics causants de la deshidratació de la pell exposada i, sobretot, dels llavis, ja que la seva capa exterior no té la mateixa estructura que la pell de la resta de la cara, sinó que és una semimucosa, és a dir, una transició entre la pell i les mucoses, amb una capa de queratina molt fina.

Els llavis no tenen glàndules sudorípares (productores de suor) i presenten molt poques glàndules sebàcies (productores de greix), per la qual cosa els agents externs agredeixen més fàcilment la pell dels llavis, que està menys protegida, produint una deshidratació que, en molts casos , pot donar lloc a una descamació o queilitis. Cal no oblidar altres factors de caràcter individual, que també poden produir sequedat en els llavis, com algunes malalties i una mala nutrició.

Els protectors labials són productes cosmètics que tenen una composició amb ingredients molt específics capaços de protegir la pell enfront de les agressions externes i de corregir i reparar la sequedat labial, que a vegades és tan incòmoda i molesta.

PROTEGIR ELS LLAVIS EN UNA SITUACIÓ D’EXPOSICIÓ SOLAR INTENSA

En la composició dels protectors labials trobem, bàsicament, mantega de cacau, que és un bon emolient per a la pell del llavi, juntament amb altres ingredients destinats de manera específica a la protecció, com ara filtre solar. Per a un bon protector labial, la filtració solar hauria de ser d’un mínim de 15, i molt més alta quan està destinat a utilitzar-se en situacions de sol intens com les que es donen a l’estiu o en la neu.

Un altre ingredient utilitzat en els protectors labials és la vitamina E, per les propietats hidratants, antioxidants i antienvelliment que presenta. També s’incorporen plantes medicinals com el hamamelis o la melissa per les seves propietats astringents i calmants i, sobretot, balsàmics que ajuden a recuperar la normalitat de la pell dels llavis proporcionant un agradable benestar.

És molt recomanable la utilització de protectors labials sempre que es té tendència a la sequedat labial, i és obligada en les exposicions al sol, utilitzant un protector amb filtre solar.

S’ha d’utilitzar un protector labial balsàmic quan la tendència a la sequedat dels llavis és molt freqüent.

Sempre que hi hagi exposició solar, cal utilitzar un protector labial amb filtre solar elevat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ALTRES PUBLICACIONS DE LA MATEIXA FAMILIA

Productes anticaiguda d’us oral

Els problemes capil•lars, els quals inclouen la caiguda del cabell, poden ser produïts per l’ús de compostos agressius pel cabell, per factors hereditaris, ambientals o

Read More »

Productes contra la Caspa

Caspa El cabell és un element molt destacat en la imatge d’una persona; per això cal cuidar-lo i mantenir-lo sa i net, utilitzant sempre productes

Read More »